Kamikaze Kaitou Jeanne

 

"A századforduló környékén egy fiatal tolvajlány forgatja fel egy békés kisváros életét."Momokuri városában egy nem akármilyen tolvaj járja a házakat, hogy értékes festményeket lopjon. Minden rablás előtt egy kis kártyát küld a tulajdonosnak arról, hogy hamarosan eljön, s magával viszi a festménye szépségét. Jeannenak hívja magát, rendkívül ügyes, mozgékony és talpraesett. Eddig minden esetben sikerrel járt és külön érdekesség, hogy az ellopott képek helyére egy új, rendszerint egy vagy több angyalt ábrázoló képet hagy. A rendőrség persze mindent megtesz, hogy végre rács mögé dughassa őt. A rendőrök közt van egy fiatal lány is, a 16 éves Toudaiji Miyako, aki egy nyomozó lánya, s valamiért eltökélt szándéka, hogy elkapja a mi kis bűnözőnket.
Amit azonban senki sem sejt, hogy Jeanne valójában egy egyszerű, 16 éves diáklány, ráadásul Miyako legjobb barátnője. Ő Kusakabe Maron.
Maron talán a legmeggyötörtebb magical girl főszereplő, akivel eddig találkozhatott az ember. Szülei gyerekkorában rengeteget veszekedtek, majd úgy döntöttek, külön költöznek. Mind ketten külföldre mentek, Maront magára hagyva. A lány azóta egyedül él egy kis lakásban, s állandóan azt várja, hogy a szülei jelentkezzenek végre. Egy nap azonban különös dolog történik vele, ami megváltoztatja az egész életét. Megjelenik előtte egy kicsi angyal, aki azt állítja, hogy főhősnőnk Jeanne D'arc reinkarnációja, s feladata, hogy elfogja a démonokat, akik csodálatos festményekben lakoznak és megszállják az emberi szíveket. Az agyal neve Fin Fish.
Egy Fintől kapott kereszt segítségével képes átváltozni egy hosszú szőke hajú lánnyá. Szegecsek (pin) segítségével fogja el a démonokat. Mikor egy szegecs magába szívja a szörnyeket, sakkfigurává változik, amiket az angyal összegyűjt, hogy visszavihesse Istennek.
Egy ideig simán mennek a dolgok, tolvajunk mindig meglóg a rendőrök elől. Ám egy nap feltűnik egy rivális, Sinbad, akinek feltett szándéka, hogy elérje, Jeanne felhagyjon a lopással. És ha ez még nem lenne elég, Maron szomszédságába költözik egy idegesítő szépfiú, Nagoya Chiaki, aki mindenáron randizni akar vele, és állandóan nyomul rá. Ráadásul Miyako teljesen belezúg a srácba.
Természetesen ez még csak a kezdet. Maron életét tovább bonyolítják majd más szereplők és események is. Kérdés tehát, hogy ki is ez a Sinbad? Miyako elkapja-e Jeannet? Visszatérnek-e Maron szülei? Rátok bízom, hogy kiderítsétek.
A Kamikaze Kaitou Jeanne egy nagyon jól megírt és nagyon szépen illusztrált manga, ha nem is a világ legjobb és legmélyebb története, de mindenképp egy gyöngyszem, amit nem érdemes kihagyni. Arra tanítja meg az embert, hogy történjék bármi, mindig légy önmagad és soha ne félj sírni.

szereplök

Kusakabe Maron/ Kaitou Jeanne

A 16 éves Maron Jeanne d' Arc reinkarnációja, ezért az a feladata, hogy elpusztítsa a különböző tárgyakat megszálló, embereket irányító démonokat.  Maron 10 éves kora óta él egyedül mert a szülei külföldre utaztak.
Ebből következik hogy élete nem egyszerű. A rendőrség a nyomában van és feltünik egy új osztálytárs (Chiaki) akibe ő és legjobb barátnője Miyako is fölig szerelmes lesz. Egy új riválissal is szembe kell néznie aki (szerinte) hátráltatja a démonok elleni harcát.

Fin Fish

Fin egy kis angyal akit Isten küldött. Eleinte Fin segíti Maront küldetésében, de később vissza kell térnie a mennybe.
Majd mikor később feltünik, nem lesz már az a segítőkész jóbarát (egy agymosás miatt).

Nagoya Chiaki/ Kaitou Sinbad

Azért tűnik fel a színen mert azt a feladatot kapja hogy, megakadájozza Maront a démonok elfogásában. Később tényleg beleszeret majd a lányba. Segítőtársa Access aki egy Finhez hasonló angyal (csak éppen fiúba).
Chiaki egydül él Maron szomszédságában. Édesapja korházigazgató az édesanja pedig már kiskorában meghalt.

Access Time

Chiaki vagyis Sinbad segítőtársa. A kis Fekete Angyal szerelmes Finbe, és ezt megpróbálja a tudtára adni de valahogy nem jön össze neki. Az anime végén végül ő is elismeri hogy Chiaki és Maron nagyon jól összeillenek.^^

Toudaiji Miyako

Maron legjobb barátnője, aki szintén bele van esve Chiakiba. Édesapja nyomozóként dolgozik ezért elhatározta hogy ő is az lesz. Mikor Jeanne feltünik a szinen, édesapjával együtt készül az elfogására, sőt a csapdákat is ő maga állítja.

képek

 

 

 Chiaki Nagoya - Sindbad

 

 

Fin fish

 

 

 

Access time

 

 

Miyako Toudaiji

 

 

Yamato

 

 

Gemischt