elfen lide

képek

http://stu004749.files.wordpress.com/2009/02/elfen-lied.jpg

http://irreprehensible.files.wordpress.com/2008/09/elfen_lied_wallpaper.jpg

http://m.blog.hu/st/st0rmy/image/K%C3%A9pek/elfen%20lied%20long%202.jpg

http://image.hotdog.hu/_data/members3/663/652663/images/elfen%20lied%201%20dvd%20obl.jpg

http://distudios.files.wordpress.com/2009/12/elfen_lied_grp.jpg

http://images1.fanpop.com/images/image_uploads/Nana-Elfen-Lied-elfen-lied-1072579_512_384.jpg

http://jediboss.free.fr/elfen_lied_14-1.jpg

http://deco-00.slide.com/r/1/111/dl/Xho0vlRf0z8UM7jaBR7GiBfHNcrd0lVq/watermark

http://andyme.files.wordpress.com/2007/07/normal_elfen_lied_001.jpg

click to zoom
http://www.makigumo.com/r_img/elfenlied-3.jpg
http://www.animextremist.com/imagenes/elfenlied/elfenlied3.jpg
http://yuuko.freeblog.hu/files/war_anime.gif
http://elfen-lied-fan.gportal.hu/portal/elfen-lied-fan/image/fejlec.jpg
http://files.myopera.com/cofoppyplop/albums/688145/Elfen_Lied_004.jpg
A történet
 
A dicloniusok mutáns emberek, akikről azt hiszik, Isten küldte őket hogy elpusztítsák az emberiséget. A fejükön két szarv nőtt, és négy láthatatlan, vektornak nevezett karjuk van, amivel bármit egy szempillantás alatt el tudnak pusztítani. Ilyen veszélyes erővel szemben az emberek egy lehetséges megoldást találtak: bezárták az ősszes dicloniust hogy kísérletezhessenek rajzuk, majd megöljék őket. Lucy, egy különlegesen erős és kissé borultagyú diclonius sértetlenül szökést kísérel meg, őrök százait lemészárolva útközben. Amikor már majdnem kijutott, egy lövés találta el rossz célzással, ezért elájult és a tengerbe zuhant. Másnap a parton talál rá két fiatal, Yuka és Kouta. Mivel Lucy elvesztette az emlékezetét, összesen egy szót tud ismételgetni állandóan: "nyuu". Mivel védtelen, hazaviszik Kouta házába.
A bonyodalmak csak itt kezdődnek... főleg, hogy az igazi Lucy odabent még életben van...
szereplök
nana
Őis egy diclonius. Kuramát a papájának hívja és bármilyen kérését örömmel teljesíti. Ő a 7es számú, azaz hetedik az elfogott dicloniusok sorában. Neki is van egy belső énje ami ha bántják előtör belőle, és olyankor ő is hidegvérű gyilkos lesz, akárcsak Lucy. De ez az anime során mindössze egyszer fordult elő. Általában aranyos, visszahúzódó és kedves. Amikor Lucy elleni csatájában alulmarad, az Igazgatóság arra utasítja Kuramát, hogy ölje meg Nanát, de helyette megmenti, és új végtagokkal Lucyék közelébe küldi, hogy rejtőzzön el, és éljen békében amíg érte nem jön. Sajnos szinte azonnal szembekerül Lucyval...
mayu
Mayu hajléktalan amióta megszökött családjától, mert a nevelőapja állandóan zaklatta őt. Az anyukájának megpróbálta elmondani de ő nem hitte el és közölte Mayuval hogy akire nincs szükség az ő maga. Ezek után megszökött otthonról, és a strand mellett húzta meg magát egy kis részen. Talált egy kiskutyát akit Wantának nevezett el. Ő az egyetlen és legjobb barátja. Amikor Lucy Bandoval harcolt Lucy elejtette az ernyőt amit cipelt magával. Mayu visszavitte Koutának. A fiú el akarja kérni Mayu címét és számát a Bandoval történtek miatt, ekkor kezd gyanússá válni minden. Később Yuka kideríti hogy a kislány minden nap ugyanabba a boltba jár ételt kérni a kutyának, amit tulajdonképpen magának is kér. Kouta és Yuka ezt nem hagyják, ezért befogadják lakótársnak.
yuka
Ő látta meg Lucyt legelsőnek a tengerparton. Gyerekkorában bele volt zúgva Koutába, és nagyon várta hogy 8 év után viszontlássa, ugyanis a fiú visszajön egyetemre. Nagyon kedves jószívű lány, bár hihetetlenül féltékeny Lucyra, amiért Kouta őt szereti jobban.
lucy,nyu
Nagyon rideg és érzéketlen tud lenni, néha elég szadista. Úgy érzi, hogy az emberek kegyetlenek és nincs más céljuk csak hogy neki fájdalmat okozzanak. Szökést kísérel meg abból a laboratóriumból ahová fél életén át be volt zárva.De közben eltalálja egy lövedék. Nem hal bele, de az agyát találja el, amitől lesz egy új személyisége- Nyu. Nyu-ként semmire sem emlékszik, olyan mint egy gyerek, és beszélni sem tud. (a szótára egyetlen szóból áll: "nyuu".) Néha visszatér az emlékezete, olyankorújra önmaga, azaz Lucy, de az állapot mindig visszaáll pl. amikor beveri a fejét.
kouta
Kouta az egyik aki megtalálja a sérült Lucyt.
Kiskorában Lucy bosszúból amiért hazudott neki megölte a kishúgát és az apját. A sokktól Kouta nem emlékszik arra a napra amikor ez történt, semmit nem tud,így Lucyt sem ismeri fel amikor Nyuként találkoznak. De ugyanúgy beleszeret mint akkor, bár Yukát is kedveli. Ez teszi kissé zavarossá a dolgokat. Azért jött ide hogy az itteni egyetemre járhasson